Говорити про те, що це якісь сепаратисти, котрі виходять з-під контролю Росії, - неправда, - Луценко про брехню Зеленського

У відповідь на заяву президента Володимира Зеленського про те, що Росія втратила контроль над найманцями в окупованому Донбасі, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що там на посадах командирів взводу, роти і батальйону перебувають виключно офіцери збройних сил РФ.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це він сказав у відеозверненні

"Говорити про те, що це якісь сепаратисти, котрі виходять з-під контролю Росії, - неправда", - заявив Луценко.

Це не так. Достатньо взяти один із цих урядових білих телефонів, подзвонити керівнику головного управління розвідки Міністерства оборони і дізнатися, що на посадах від командира взводу, роти, батальйону і вище знаходяться виключно офіцери Збройних Сил Російської Федерації. Наш ГУР знає їх поіменно. Все це давно відомо усім, хто дійсно опікується Збройними Силами України.

Зеленський закликав РФ відновити контроль над своїми бойовиками на Доннбасі

Ще більше обурення у мене викликають пропозиції представників України у Мінській контактній групі заборонити вогонь в сторону супротивника.

Я зробив так, як рекомендував Президент: подивився на фото своїх синів. Одного – колишнього добровольця 55-ої Запорізької бригади. А другого – студента. І вчинив те, що має зробити Генеральний прокурор і громадянин.

Сьогодні я особисто зареєстрував в Реєстрі досудових розслідувань резонансну справу: за фактом готування до фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торгівельні відносини із терористичними організаціями, котрі захопили українське майно (державне чи приватне), збирають нібито податки, а ми з ними будемо торгувати, беручи на себе відповідальність, за 4 мільярди боргів ОРДЛО по електроенергії і воді.

Ще одна справа - за фактом готування до перешкоджання законної діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період проведення Антитерористичної операції.

І ще одна справа - за фактом державної зради. Тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці держави, надання іноземній державі, іноземній організації або її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Це фактові справи, але хочу прямо сказати: усім реваншистам і усім капітулянтам - усі, хто попробує гратися з українським законом, отримає гідну відповідь.

Закон один для всіх. Перемога буде за нами!

Це не фейк - Зеленський сподівається, що РФ не піде геть, а відновить свій контроль над найманцями