"Сьогодні Портнов - завтра Янукович", - акція під стінами КНУ ім.Шевченка. ФОТО

У четвер, 20 червня, під будівлею Київського національного університету ім. Тараса Шевченка розпочалась акція проти колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, якого поновили на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету.

Під червоним корпусом університету зібралися десятки людей.

В руках вони тримають плакати, де написана їхня позиція стосовно Андрія Портнова.

Студенти зайшли в Червоний корпус. Скандують "ні Портнову в КНУ." Вимагають прибути на робоче місце ректора Губерського. Розпочали безстроковий протест до його появи.

Раніше повідомлялось, що студентам Київського університету ім. Тараса Шевченка погрожують за проведення акції протесту проти  Андрія Портнова.

"Солідарна молодь" підтримала акцію студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка проти працевлаштування колишнього заступника глави Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова на кафедрі конституційного права КНУ.

Андрій Портнов раніше вже працював за сумісництвом на кафедрі конституційного права юридичного факультету в КНУ ім. Шевченка - з 2009 по 2014 рік. Його звільнили в лютому 2014 року.

Основним місцем роботи Портнова була Адміністрація президента України Віктора Януковича. У січні 2014 року він став першим заступником голови АП. Після втечі Януковича Портнов також поїхав із Україну і 5 років перебував за кордоном.

5 березня 2014 року Євросоюз заблокував на рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю, в тому числі Портнова. За рік ЄС виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема й Портнова.

Портнов повернувся до України 19 травня 2019 року. Його допитали в Генеральній прокуратурі як свідка у справах Майдану.