Українська делегація призупиняє участь у роботі ПАРЄ – заява

У середу українська делегація тимчасово повернеться до зали для участі в оскарженні повноважень російської делегації

Українська делегація вирішила зупинити роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму. Про таке повідомляє голова української делегації в ПАРЄ у Facebook

Після оскарження повноважень російської делегації та зупинки автоматичного призначення Слуцького віцепрезидентом ПАРЄ українська делегація спільно залишила сесійну залу і не братиме участі в подальших дебатах до кінця дня.

У середу українська делегація тимчасово повернеться до зали для участі в оскарженні повноважень російської делегації. Україна вимагатиме повністю позбавити росіян повноважень, а також права обіймати керівні посади у комітетах.

Однак уже ухвалено рішення, що після оскарження повноважень російської делегації, незалежно від рішення, українці не повернуться до сесійної зали ПАРЄ.

"Рішення української делегації:
1) припинити участь у роботі сесії ПАРЄ, крім питань, пов’язаних із позбавленням повноважень російської делегації;
2) делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому;
3) делегація звертається до президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи"
, – написав Ар'єв.

См: ПАСЕ проголосовала за возвращение российской делегации