Скільки “Слуга народу” витратить на навчання майбутніх депутатів?

Школа депутата

Нагадаємо, цими днями в курортному містечку Трускавець, що на Львівщині, в одному з найдорожчих готелів працює так звана “Школа депутатів”.

Як повідомляє видання Експрес, за сім днів представники однієї відомої приватної столичної школи намагатимуться зробити справжніх політиків з осіб, які потрапили в списки пропрезидентської партії.

Скільки коштує такий інтенсив — у партії наразі казати не хочуть. Тому ми самостійно підрахували хоча б мінімальні витрати на цей проект.

Близько 250 обранців від “Слуги народу” сім днів житимуть у готелі “Rixos-Prykarpattya”. Вартість одного стандартного двомісного номера тут — 4100 гривень за добу. Тож за сім днів проживання своїх депутатів “слуги” витратять щонайменше три з половиною мільйони гривень.

Плюсуємо обід та вечерю, які передбачені програмою навчання (сніданок включено у вартість номера). Як повідомили нам у самому готелі, за харчування у форматі шведської лінії потрібно доплачувати 400 гривень за особу на день. Тож за час навчання “слуги” проїдять мінімум 700 тисяч гривень.

Для майбутніх парламентарів орендували найбільший конференц-зал готелю площею 650 кв. м. Година оренди коштує 2500 гривень. Програмою передбачено, що навчання триває від 8.30 до 18.00. Отже, за добу доведеться сплатити 23 тисячі 750 гривень, а за сім днів — 166 тисяч 250 гривень.

Спеціально для цієї школи був створений індивідуальний тижневий курс-інтенсив, який проводять тренери та модератори для груп з 8 — 10 осіб. За нашими орієнтовними підрахунками, що базувались на огляді вартості індивідуальних програм у цій школі для однієї особи, такий курс для приблизно 250 слухачів коштуватиме мінімум 421 тисячу гривень.

Якщо додати всі статті витрат, то вийде чималенька сума: майже 5 мільйонів гривень!