Витрати "Слуги народу" на навчання депутатів у Трускавці

 Ні обіцянок, ні пробачень...

Журналісти "Прямого", ґрунтуючись тільки на відкритих даних, підрахували, скільки коштувало навчання кандидатів у народні депутати від партії "Слуга народу" у Трускавці.

Так, загальна сума становить понад 8 мільйонів гривень.

Їхали до Трускавця "слуги народу" усі гуртом – для них спеціально арендували аж два вагони. Вартість залізничних квитків з Києва до Трускавця – 603 гривні на людину, а якщо бронювати весь вагон, то треба доплатити "Укрзалізниці" ще 200 гривень – по кожному квитку в один бік.

Для проїзду депутатів в у Трускавець і назад орендовано три 40-місних купейних вагони – це 200 тисяч гривень.

Жити з лоском нардепів привчають з перших днів – напевно тому, вирішили розмістити народних обранців у найдорожчоу готелі міста "RIXOS Прикарпаття". І ця стаття витрат – найдорожча. На повному пансіоні вартість проживання 4 700 гривень на добу. Тобто тижнева оренда 127 номерів для 250-и депутатів від "Слуги народу" навіть з урахуванням 10%-ї знижки становить 3 мільйони 800 тисяч гривень. І це орієнтовна сума, бо частина політиків живе поруч у іншому готелі, але харчуватися і відпочивати ходять саме у RIXOS.

Але найголовніше, це саме навчання. Програма тижневого, за розцінками Київської школи економіки, становить тисячу доларів за одну людину. Але мова йде про короткочасні, триденні модулі у Києві англійською мовою. Якщо слідувати цим розцінкам, то навчання 250-и осіб на виїзді впродовж тижня має коштувати у рази більше. У гривневому еквіваленті – навіть ці кошти захмарні – 2 мільйона, 600 тисяч гривень.

Після закінчення навчання "учням" проведуть випускний. Банкет з розважальною програмою, ймовірно проведуть у тому ж самому готелі RIXOS.

Проведення гала-вечора у п’ятизірковому готелі може коштувати близько 6 тисяч гривень на людину. На всіх майбутніх нардепів це приблизно 1,5 гривень.

Всього у результаті – з проїздом, проживанням. Навчанням та бенкетом виходить близько 8 мільйонів 100 тисяч гривень.