Виклик Порошенка до ДБР є наступом на все українське - Герасимов

Черговий виклик п'ятого президента України Петра Порошенка до Державного бюро розслідувань - це елемент наступу прокремлівських сил на все українське.

Про це в коментарі "Прямому" заявив народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Артур Герасимов.

"Жодним чином нічого незаконного там немає, не було і не буде. Те, що сьогодні відбувається - це не окрема подія, це один з елементів ланцюжка наступу на все українське. Сьогодні Петро Порошенко прийшов сюди і буде приходити для того, щоб захищати і українські телеканали, проукраїнські та проєвропейські, і для того, щоб захищати українську армію, яка також атакується сьогодні. Для того, щоб захищати декомунізацію, захищати українську мову, тому що сьогодні це потребує захисту. Ви подивіться, що робиться: атакується проукраїнський телеканал, причому не помічається, що таким чином значно посилюється інформаційна присутність в Україні прокремлівських телеканалів. Атакується українська армія, атакується українська мова, декомунізація, атакується все проукраїнське. Атакуються здобутки нашого просування Української держави за останні п'ять років. Кому це вигідно? Це вигідно Кремлю, це вигідно одній людина в Кремлі - Путіну. В тому питанні, о це відбувається руками ДБР, в мене викликає подив тільки одне - узгодженість дій з провокаторами та багатьма іншими, хто працює під дудку Кремля", - наголосив політик.

Герасимов прокоментував також і ситуацію з тим, що майже вся інформація розслідувань ДБР, яка повинна бути секретною, чомусь з'являється у телеграм-каналі екс-чиновника часів Януковича Андрія Портнова.

"На мою думку, це і є одним з дуже яскравих свідчень того, що діяльність [ДБР] узгоджується з тими, хто сидить в Кремлі, через руки поплічників, які п'ять років боялись носа посунути в Україну, а сьогодні приїхали і спокійно себе тут почувають. А в тому, що стосується секретності, то хотів би сказати, що Петро Порошенко звернувся до ДБР, щоб відкрито показати всю інформацію, які питання задавалися, які були відповіді, щоб все, що турбує громадськість, було відкрито розповсюджено. Була отримана негативна відповідь, ДБР заборонило команді Порошенка розповсюджувати для журналістів та громадськості. Але тим не менше, якимось "дивним" чином ця інформація з'являється у пана Портнова", - розповів він.

Герасимов додав, що жодних підозр щодо Петра Порошенка у ДБР немає.

"Це брехня і вже неодноразово наша команда про це говорила. В тому, що поїхати-не поїхати, ви знаєте, це пан Портнов поїхав з країни і всі поплічники Януковича повтікали. Але сьогодні, коли треба захищати проукраїнський інформаційний простір, коли треба захищати українську армію, наші надбання в тому, що стосується українських традицій, мови, декомунізації, Петро Порошенко робитиме все, щоб захистити це і не дати звернути з курсу на нормальне українське майбутнє", - зауважив політик.

Нагадаємо, 12 серпня п'ятий президент України Петро Порошенко прибув до ДБР в якості свідка у справі щодо купівлі-продажу телеканалу "Прямий".