Портнов ініціював спробу рейдерського захоплення "Прямого", - Порошенко.

П’ятий президент України Петро Порошенко не дозволить здійснювати тиск на свободу слову.

Про це він заявив під час брифінгу, який транслював "Прямий".

"Я, як голова партії "Європейська солідарність", як п’ятий президент України, і наша політична сила стоятимуть на позиціях захисту свободи слова в Україні. Під час мого президентства діяла заборона на перевірку ЗМІ. Події, які розгортаються сьогодні навколо "Прямого", дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення "Прямого" каналу. Ініціатором є пан Портнов", - сказав він.

"За його заявами, які не мають нічого спільного з правдою, ДБР робить спроби тероризувати журналістів. Я не маю жодного відношення до власності чи управління "Прямим" каналом. Але я та моя політична команда закликаємо всіх стати на захист свободи слова в Україні. Ми не дозволимо, щоб повернення до часів Януковича призвело до тиску на журналістів. Ми протидіятимемо вторгненню в інформаційний простір України ресурсів країни-агресора", - додав Порошенко.

Нагадаємо, 12 серпня п'ятий президент України Петро Порошенко прибув до ДБР в якості свідка у справі щодо купівлі-продажу телеканалу "Прямий". Артур Герасимов назвав черговий виклик Порошенка до ДБР - наступом на все українське.