У нас де-факто - суперпрезидентська республіка. Та ще й з двома урядами, - Безсмертний

За Конституцією в Україні - парламентсько-президентська республіка, однак де-факто виходить "суперпрезидентська, та ще й з двома урядами".

Таку думку в програмі "Он воно як" із Денисом Бігусом і Аліною Юрченко висловив політик і співавтор Конституції Роман Безсмертний.

Політик нагадав про інцидент у перший день засідання нового парламенту, коли спікер Дмитро Разумков сказав, що "оголошується п'ятихвилинна перерва", однак президент йому кинув: "Яка перерва? Арбайтен. Давайте, хлопці, працюйте", і в цей момент спікер парламенту підкорився.

"У нормальній парламентській державі цього було б достатньо, щоб почати процедуру імпічменту", - зазначив Безсмертний.

"Пане президенте, ми вас поважаємо, але тут свої правила"

См: "Бажання в нього є. Але через нестачу поінформованості і знань він постійно переходить на емоції", - Безсмертний про Зеленського

"У нас де-юре парламентсько-президентська, а де-факто - суперпрезидентська республіка. Та ще й з двома урядами. Мені цікаво, як президент розійдеться з двома прем'єр-міністрами - Богданом і Гончаруком?" - сказав він.

Крім того, Безсмертний зауважив, що категорично проти, щоб в Україні президенту належало право одноосібно призначати на посади міністрів чи керівників силових органів.