"Поліграф - це профанація і шоу, - Фурса про вимогу до "слуг народу" пройти детектор брехні

© Ukr_Che

Вимога президента України Володимира Зеленського щодо проходження деякими депутатами з партії "Слуга народу" детектору брехні через ймовірність отримання ними хабаря, є профанацією.

Про це в ефірі "Прямого" сказав інвестбанкір Сергій Фурса. 

"Поліграф - це профанація, шоу. Якщо ми бачимо корупційну схему, то давайте, мовляв, пройдемо поліграф і покажемо, що нічого такого не було. Це нісенітниці. Дубинський довго працює в журналістиці й так довго бреше з телеекрана, що поліграф, мабуть, реагував би на віть тоді, коли Дубінський говорив правду", - сказав він.

Фурса також зауважив, що у розслідуванні корупційних схем і хабарництва треба відштовхуватись від фактів, а не від результатів проходження поліграфу.

"Є факт того, що корупційні законопроєкти пройшли, чи не пройшли через Комітет. Також є факт, що законопроєкт, який боровся з корупцією, був підтриманий Комітетом. Тож давайте розбиратися з цими фактами, а не з тим, як зреагував поліграф на свідчення депутатів", - наголосив інвестбанкір.

Нагадаємо, колишній віцепрем’єр-міністр Павло Розенко повідомив, що Офіс президента Володимира Зеленського висунув підозру 11 депутатам від "Слуги народу".

Депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв порівняв із шоу вимогу Офісу Зеленського депутатів на детекторі брехні, через, нібито, отрицания хабаря.

В Офісі президента Володимира Зеленського влаштували показове шоу з полграфом не лише для виборців, але і для власних депутатів - щоб продемонструвати контроль над ними., - Василенко