Від ранку в районі Золотого триває інтенсивний бій із застосуванням усіх видів зброї

У районі Золотого із самого ранку триває запеклий бій. Найманці РФ застосовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав депутат Лисичанської міськради Віталій Шведов.

"Десь з 5:00 ранку йде інтенсивний бій, район Золотого (ш-та Родіна), Оріхового та Новотошківки. Обстріли чути і в Лисичанську. Накривають квадрати, так, як у 2015 році, калібр 120 і вище. Кулі долітають до Золотого, у Новотошківці влучання у житловий масив, зруйновано житло. Ось таке розведення і режим тиші, і для ЗСУ миротворча команда "наблюдать, не отвечать". Де ОБСЄ, де всі інші, де "доблесні полководці" від миру?" - розповів він.

"Сьогодні о 5 ранку російські війська атакували українські опорні пункти в районі Золотого, нині з 5 години триває безперервний важкий бій із застосуванням усіх видів зброї, включно з артилерією калібру 152 мм, мінометів - 120 мм. Противник на широкому фронті накриває бойові розташування 72-ї та 93-ї механізованих бригад у районі ділянки розведення Золоте-Оріхове-Новотошківка. На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви. Таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018 року", - повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Сьогодні вранці, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Про це повідомляє пресцентр Операції об'єднаних сил.

"Окупанти ведуть обстріли по наших захисниках із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Станом на зараз триває бій. На жаль, унаслідок ворожих обстрілів українські захисники зазнали втрат. Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, окупантам завдається вогневе ураження з метою придушення їхньої збройної активності. Втрати противника уточнюються", - повідомили в штабі ОС.

Українські військові втратили позиції поблизу Золотого на Донбасі.

Про це повідомляє кореспондент ТСН  з місця подій.

За попередньою інформацією, в результаті атаки найманців РФ на взводний опорний пункт у зоні відповідальності 72-ї бригади, українські воїни покинули цю невелику ділянку фронту.

За попередніми даними, кілька українських воїнів зазнали поранення. Їх доставили в лікарню в стабільному стані. Військові визнають, що початок обстрілів по всій лінії схожий на 2015 рік, коли розстрілюють не опорні пункти, а завдають ударів по квадратах. Українські військові дають відповідь.