"Мирні ініціативи" по зеленому.

Зеленський хвалився новими напрацюваннями для припинення кровопролиття в зоні ООС. Сьогодні Кучма трошки привідкрив, про що йдеться в ініціативах новічка. Зараз розробляється нова доктрина припинення вогню. У ній чітка норма: не відкривати вогонь у відповідь, за жодних обставин.

Це ініціатива України, якщо можна називати й далі Україною територію, на якій мешкає аж 73% насєлєнія. Більше того, в односторонньому порядку на луганському напрямку війська вже не відповідають на обстріли, бо отримали наказ від гєнєралісімуса-дезертира.

Це так дуже спрощено про "мирні ініціативи" по зеленому.

А звідти, звісно ж, стріляють і вбивають. Їм то що? У них же нема Зеленського при владі.

Ще одна "епохальна перемога". Українська сторона в тристоронній групі в Мінську (в особі Кучми) запропонувала зняти блокаду з ОРДЛО. Представники ОРДЛО спершу ошизіли, а потім навіть не витримавши паузу для пристойності, радісно погодилися. Росія, щоб не обпісятися від сміху, запропонувала розглянути питання на найближчому засіданні економічної групи, а зараз послухати, яку перемогу ще можуть запропонувати "новые киевские власти".

Для справедливості; коли відбувалася авантюра Семенченка й компанії з так званої блокади ОРДЛО, я наполягав, що це більше була блокада України та підхоплений пас із московського боку. Після того, як там уже все наше майно віджали, нас на мільярди збіднили, а Кремлю надокучило тратитися на підтримку штанів сепаратистам, настав час грати відбій. Отже, "Катай, Матюшо, гуси обратно".

А ви згадайте, як Порошенка тролили, що він не до кінця перекрив торгівлю з ворогом. Що, забули: "торгівля на крові!" А тепер, коли добилися своєї улюбленої влади, якось не зачухалося під Москву лягати...

Тарас Чорновіл