Зовнішня політика України зруйнована Офісом президента - Ар'єв

Зовнішня політика України за останні півроку була повністю зруйнована Офісом президента.

Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар’єв.

"Зовнішня політика за останні півроку була зруйнована порівняно з тим, що було здобуто за останні п’ять років. Ми повністю провалили американський, французький напрямки… Як картковий будиночок склалася наша зовнішня політика, і центр дипломатичної роботи перемістився з МЗС на Банкову до абсолютного непрофесіонала Єрмака", – сказав він.

За словами Ар’єва, нормандська зустріч не відбувалася тривалий час через те, що Україна показала свій характер, свою суб’єктність. "В чому різниця між об’єктом і суб’єктом? Уявимо гру в футбол. Об’єкт – це м’яч, ним грають в футбол, а суб’єкт- це гравець, це той, хто грає м’ячем. За часів Кучми і Януковича Україна була об’єктом, причому переважно об’єктом Москви", - сказав він.

"Зеленський сказав, що сам факт нинішньої нормандської зустрічі – це вже успіх. Ні. Успіхом було в 2014 і в 2015 році зібрати мінський формат на найвищому рівні, коли Росія сказала, що ми на Донбасі нічого не робимо, це не наша війна, це громадянський конфлікт. Тим не менше, Порошенку, Меркель і Олланду вдалося зібратися і "втягнути" Путіна. Сам факт зустрічі тоді також нічого не значив, головне – це розвиток, а розвиток – це те, що був підписаний План дій, визначені безпекова і політична складові. І найголовніше – до цього Плану дій були прив’язані санкції ЄС і США, які досі болюче б’ють по РФ і які вона хоче зняти. Сам факт нормандської зустрічі не є позитивом, позитивом може бути лише результат",- наголосив Ар’єв.