"Схеми" відреагували на заяву Банкової про позов до суду

оБман

Редакція "Схем" відреагувала на позов Офісу президента до суду через сюжет журналістів про поїздку Володимира Зеленського в Оман.

Відповідь схем опублікувало "Радіо Свобода".

"13 лютого ми опублікували матеріал "Оманлива відпустка" про невідомі раніше деталі, пов’язані з січневою поїздкою Володимира Зеленського до Оману. Після чого в Офісі президента заявили, що інформація у ньому "цілком і повністю не відповідає дійсності", що в сюжеті "все від початку до кінця неправда". Заявили, що будуть позиватися до суду на нашу редакцію. Ми чекаємо на цей документ. Можливо, з позову ми зрозуміємо, що конкретно з озвученого в сюжеті, на думку ОП, є неправдою?", - зазначають журналісти.

"Якщо ж у ОП хочуть спростувати зустріч Патрушева та Зеленського - то, по-перше, у матеріалі немає тверджень про те, що така зустріч відбулася. По-друге, позиція Офісу президента була повною мірою представлена у сюжеті. Більше того, від початку у всій історії з Оманом саме Офіс президента не договорював, приховував та навіть, свідомо чи ні, дезінформував суспільство", - нагадують "Схеми".

- Зеленский и Патрушев в Омане: дезинформация или госизмена?